lauantai 22. lokakuuta 2016

Tämä tuotesijoittelu sisältää blogiviestiä

Vain yksi sana: takkukausi.

Se on nyt sitten täällä meneillään. Jaffalla kun on vielä paksu ja pehmeä turkki, niin siinä saa sitten olla takkuja selvittämässä (lähinnä niskassa ne takut on tähän asti ollu). Niille, jotka eivät tästä tiedä, niin takkukausi alkaa, kun pentukarva alkaa vaihtumaan aikuisen karvaksi. Ja kun takku löytyy, niin se selvitetään ja koira pesuun, jonka jälkeen huolellinen kuivaus (märkä juuri luo vain lisää takkuja). Tämä siksi, että puhdas turkki on helpompi pitää takuttomana, eikä takkuja edes synny samalla tavalla kuin likaiseen turkkiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän elukka on suihkussa kerran viikossa.
Eilen siis oli meidän PPP (puudelin puunauspäivä).
Lähtötilanne: räjähtänyt
Selvitin niskasta takkua hyvän tovin (lue: ikuisuudelta tuntuvan ajan).Tässä alla on joitakin tököttejä mitä meillä on nyt ollu käytössä, jos joku on kiinnostunu.


K9:n spray conditioner on meillä pikkutakkuihin tällä hetkellä, mutta tuon loputtua hommataan kyllä Chris Cristensenin Ice On Ice testiin kerran sitä on niin kehuttu. Tuo ihmisten tökötti on sitten jäätävämpiin takkuihin ja laitan sitä vaan ennen pesua.


 Nämä Isle Of Dogs shampoo ja hoitoaine on ollu tosi hyvät ainaki meidän Beastylle. Jos olisi monta koiraa jaloissa pyörimässä tai jättirotu, nii vois tulla kuitenki aika hintavaksi. Ei edes ole jäätävän voimakkaan hajuinen, niin kuin monet muut. En myöskää uskalla mitää "väriä vahvistavaa" tököttiä hommata, kun ne ei ilmeisesti kaikille karvanlaaduille käy. Sattaa muuttua väri huonommaksi. Tai näin olen ainakin lukenut.

 

 Koneena meillä on Andiksen AGC Super 2speed. Sakset on suorat Roselinet. Terät on Ceramic Edge nro 30, jota voin muuten lämpimästi suositella. Varsinkin jos on vähän hitaampi trimmaaja niin kuin minä. Kuumenee paljon hitaammin kuin perusterä. Nro 10 Ultra Edge, joka sitten kuumenee miten kuumenee. Tassuterä löytyy sekä nro 4 perusterä, joka on tarkoitettu vartalon ajelemiseen, kun Jaffa tulee joskus olemaan lyhyemmässä turkissa. 

Valmis 
Jos tällä viikon vetelis menemään. Kokonaisaika mikä tässä rumbassa meni oli n. 2-2,5h. Johtuu lähinnä siitä, etten ole mikään nopea trimmaamaan, ainakaan vielä. Jaffakin vielä opettelee paikalla pysymistä. Aika hyvin se nyt osasi jo olla. (Käytiin kylläkin reilu tunnin reipas lenkki ennen tätä rumbaa, joten sillä on varmaan se suurin vaikutus käytökseen)
Tämä takkukausi on meikäläisellekkin uusi juttu, sillä Piki on aina ollut lyhyessä turkissa ja sen turkin laatu on paljon karheampaa, joten takkukausi oli aika olematon silloin aikanaan. Eiköhän tästä selvitä kunnialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti