tiistai 11. lokakuuta 2016

Vähän erilainen manikyyri



Varmaan ainakin jokainen pienemmän (ja miksei isommankin) koiran omistaja tietää ritilät, joita ulko-ovien eteen laitetaan etenkin kerrostaloissa. Niiden ritilöiden väliin sujahtaa näppärästi pienempi jalka. Meidän Jaffalla on sellaset bear clawit, että tassu ei sinne mene, mutta sai noin kuukausi sitten ulkoa tullessa repäistyä koko kynnen yhdellä riuhtaisulla irti. Koko kynnellä tarkoitan nyt sananmukaisesti koko kynttä, ytimiä myöten. Jaffa rupesi aristamaan toista etujalkaa, kun päästiin portaat ylös meidän kerrokseen. Luulin, että se löi sen johonkin, mutta kun aloin tunnustella tassua, niin yhtäkkiä käsi oli ihan veressä. Kysyin vielä ääneen tolta koiralta että kävikö pahasti. Sit ku näin sen veren käsissä, niin silmät lautasina ja suu ammollaa möläytin niin, että naapuritki kuuli "TAIS NÄKÖJÄÄ SATTUA" ja kiireen vilkkaan sisälle joku tuppo tassuun laittamaan. Meikäläisellä polvet tutisi siihen malliin tuossa vaiheessa. Voin muuten sanoa et mitkään tuppopatentit ei oo pysyny paria minuuttia kauempaa, vaikka niitä käärisi kainaloon saakka. Jos jollakin on hyviä vinkkejä niin kertokaa toki.
En tiedä mikä kansainvälinen eläinten sairastelupäivä sillon oli, mutta jokainen eläinlääkäriasema oli täynnä kun rupesin soitteleen. Meikäläinenhän on tunnettu siitä, että vetäsen paniikit siitäkin, jos toi elukka röyhtäseekin väärin, puhumattakaan tuosta äksidentistä. Toinen oli selvästi kipeä ja välillä piti Jaffan itkeäkin. Vuoto oli tyrehtyny sen verran, että kuolemanhätää ei sillä sekunnilla ollut, niin saatiin aika iltapäivälle ja sinne asti pystyttiin odottelemaan. Aamen taasen vakuutukselle, sillä reissu maksoi pari sataa (plus Jaffalla oli ollut vain vähän aikaisemmin virtsatietulehdus, jota näytettiin ellillä). Koira tutkittiin rauhoittavien voimalla ja mukaan lähti kahden viikon antibiootit ja kipulääkkeet. Ohjeena oli suihkutella tassua vedellä, mutta ei saanut kääriä mihinkään.
Nyt kuukauden päästä kaikki ok. Kynnen tynkä kasvanut vähäsen takaisin.
En tiedä mitä tästä kokemuksesta nyt oppi... Ei ehkä muuta kuin että shit happens.
Jaffa oli aika tuubassa rauhoittavien aikana. Välillä näytti siltä, ettei toi Beasty oikee tienny missä maassa sitä oltiin. Oli huvittavaa kateltavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti